Engineering
Get insights from 198.2k questions on Engineering, answered by students, alumni, and experts. You may also ask and answer any question you like about Engineering
- 198.2k
Questions
- 34
Discussions
- 612
Active Users
- 346.3k
Followers
Have a question about Engineering? Ask our experts
Ask Your Question
Keep it short & simple. Type complete word. Avoid abusive language.
New answer posted•8 years ago
Does PDDC degree is consider for educational credentials assessments (ECA)?
686 Views|Posted 8 years ago
Asked by Aditya

Answered by
8 years ago
Yes, it will be considered as you did that course which will help you and that will come into count. If you are really looking for an international opportunity, you can call me. I will help you out. If you are planning to do your Master's in Australia I can help you out.
1 Comment
New answer posted•8 years ago
Should I opt for hardware courses or pursue software courses after completing my B.Tech in ECE?
66 Views|Posted 8 years ago
Asked by Kavya

Answered by
8 years ago
Hello,After completing the B.Tech in ECE, there are mainly three options available for any student as:
1. Start preparation for competitive examination.
2. Search and get a suitable job in private sectors.
3. Go for higher study. Most of the students are preferred to choose the s. no. 1& 2 options,
1. Start preparation for competitive examination.
2. Search and get a suitable job in private sectors.
3. Go for higher study. Most of the students are preferred to choose the s. no. 1& 2 options,
New answer posted•8 years ago
What is the procedure to apply for computer based test (CBT) for JEE Mains?
58 Views|Posted 8 years ago
Asked by Guddu

Answered by
8 years ago
Hi,
There is no procedure for this. All you have to do is, during filling the application form you have to select option of online paper instead of offline paper.
There is no procedure for this. All you have to do is, during filling the application form you have to select option of online paper instead of offline paper.
New answer posted•8 years ago

Answered by
8 years ago
Yes, there is no age limit to pursue your studies. Age is just a number, and no one could stop your interest. But, it would be a bit hard, if you choose to join by giving entrance examinations.
New answer posted•8 years ago
I attended and cleared JEE Mains 2017 & 2018. If I will not attend JEE Mains 2019 (1), will I eligible for JEE Main 2019 (2)?
51 Views|Posted 8 years ago
Asked by Gajendra

Answered by
8 years ago
One could attend JEE Mains for three times and advanced for two time. But, it's a must to appear for JEE paper 1 to attend for JEE paper 2.
New answer posted•8 years ago
I got 58% in +2 in 2016. Can I get admission in VIT, Vellore? Please help me. Can I appear for VITEEE or not?
51 Views|Posted 8 years ago
Asked by Suraj

Answered by
8 years ago
Eligibility criteria for VITEEE:-
Age requirement born on/after July 01, 1996. They must have completed 17 years as on July 1, 2019.
Minimum marks required is 60% marks in physics, mathematics and chemistry.
Age requirement born on/after July 01, 1996. They must have completed 17 years as on July 1, 2019.
Minimum marks required is 60% marks in physics, mathematics and chemistry.
New answer posted•8 years ago

Answered by
8 years ago
1. JEE Mains
2. BITSAT
3. MET
4. VITEEE
5. SRMJEEE
6. COMEDK UGET
7. KIITEE
8. IPU CET
9. SET
10. AMUEEE.
2. BITSAT
3. MET
4. VITEEE
5. SRMJEEE
6. COMEDK UGET
7. KIITEE
8. IPU CET
9. SET
10. AMUEEE.
New answer posted•8 years ago
Is a student having B.Tech degree from JECRC University eligible for UPSEE exam?
34 Views|Posted 8 years ago
Asked by Yash

Answered by
8 years ago
The candidates must hold a Bachelor's degree of a university incorporated by an Act of the central or state legislature in India or any other educational institution established by an Act of parliament or declared to be deemed as a university under section-3 of the university grants committee act,19
New answer posted•8 years ago
I finished my BE with 66%. Am I eligible to apply for MS Canada? I have an IELTS score of 6.5.
69 Views|Posted 8 years ago
Asked by Seenivasa
S
Answered by
8 years ago
You can surely try for Canadian universities, but it would be slightly competitive for you to get through the universities. It also depends on the choice of your course. The academic requirements for top Canada is 65%-70%.
New answer posted•8 years ago
After 2nd year, I want to change my college through management quota. Is it possible? I am pursuing BE 2nd year in civil engineering.
306 Views|Posted 8 years ago
Asked by Dev

Answered by
8 years ago
Yes, you can change your college, but you have to tackle some problems you will face. All the best.