Vipra
Vipra Shrivastava
Senior Manager - Content
Updated on Feb 26, 2026 18:16 IST
MAH MBA CET quantitative aptitude questions are usually moderate in terms of difficulty level. Out of 50 questions, most of them are asked from Arithmetic. Get here previous years’ MAH MBA CET Quantitative Aptitude Questions with Answers for practice.

MAH MBA CET quantitative aptitude questions are usually moderate in terms of difficulty level. Out of 50 questions, most of them are asked from Arithmetic. Get here previous years’ MAH MBA CET Quantitative Aptitude Questions with Answers for practice.

MAH MBA CET Quantitative Aptitude Questions with Answers

MAH MBA CET Quantitative Aptitude Questions with Answers

Candidates preparing for the MAH MBA CET 2026 exam must have entered the final phase. MAH MBA CET Quantitative Aptitude section is usually moderately difficult but if one is not fast enough in solving questions, they might underperform. For Quantitative Aptitude conceptual clarity is prime but so is practice. MAH CET is a time bound test of 2.5 hours in which candidates have to address 200 questions. In MBA CET question paper, Quantitative Aptitude section alone has 50 questions. So, practice and practice more. Shiksha has provided below some MAH MBA CET Quantitative Aptitude Questions with Answers and downloadable PDFs for this purpose. Check below.

MAH MBA CET Quantitative Aptitude Questions with Answers

Question 1: Find the first term of an A P whose 8th and 12th terms are 39 and 59 respectively.

Options:

  1. 6
  2. 4
  3. 2
  4. 3
  5. 9

Answer: 4

Question 2: If 1461 is divisible by 5th then find the maximum value of n.

Options:

  1. 37
  2. 35
  3. 32
  4. 36
  5. 30

Answer: 35

Explore more MBA exams with upcoming dates

BMAT 2027 Application Release

13 Dec '26

KMAT 2026 session 2 registration

28 Sep '26 - 31 Oct '26

SRMHCAT 2027 registration

1 Oct '26 - 31 Oct '26

VITBEE Application Form 2027

1 Oct '26 - 31 Oct '26

XAT 2027 Mock Test 3

31 Oct '26 - 1 Nov '26

NMAT 2026 Result Declaration

2 Nov '26 - 20 Nov '26

MICAT (I) Registrations

15 Sep '26 - 21 Nov '26

IBSAT 2026 Mock Test

21 Nov '26

SNAP 2026 Registration Process

21 Aug '26 - 25 Nov '26

MAT December 2026 PBT Registra...

14 Dec '26

Question 3: The distance from Y to Z is thrice than that from X to Y. Two trains A and B travel from X to Z via Y. The speed of train B is double that of train A while traveling from X to Y and their speeds are interchanged while traveling from Y to Z. The ratio of the time taken by train A to that taken by train B in travelling from X to Z is?

  1. 7:9
  2. 8:7
  3. 5:7
  4. 3:5
  5. 4:9

Answer: 5:7

Also Read:

Question 4: Out of pack of 52 cards one is lost. From the remainder of the pack, two cards are drawn and are found to be spades. Find the chance that the missing card is a spade?

  1. 10/49
  2. 11/50
  3. 11/52
  4. 10/50
  5. 12/52

Answer: 11/50.

Question 5: Find the length of the plank which can be used to measure exactly the length 4 m 50 cm, and 16 m 20 cm in the least time.

Options:

  1. 90 cm
  2. 60 cm
  3. 80 cm
  4. 70 cm
  5. 100 cm

Answer: 90 cm

Question 6: At what time between 9 o’clock and 10 o’ clock will the hand of a clock point in opposite direction?

  1. 16 (6/11) minutes past 9
  2. 15 (5/11) minutes past 9
  3. 16 (4/11) minutes past 9
  4. 14 (4/11) minutes past 9
  5. 16 (5/11) minutes past 9

Answer: 16 (4/11) minutes past 9

Question 7: A watch which gains 5 seconds in 3 minutes was set right at 7:00 am in the afternoon of the same day. When the watch indicated quarter past 4 o’clock the true time is:

Options:

  1. 4:03 pm
  2. 4:02 pm
  3. 4:00 pm
  4. 4:05 pm
  5. 4:08 pm

Answer: 4:00 pm

Question 8: 21 articles were bought for INR 6531 and sold for INR 9954. How much was the approximate profit percentage per article?

Options:

  1. 56%
  2. 52%
  3. 54%
  4. 58%
  5. 53%

Answer: 52%

Question 9: If the integers a and b are chosen at random from 1 to 100, then the probability that a number of the form 7a+ 7b is divisible by 5, equal to:

Options:

  1. 1/2
  2. 1/4
  3. 1/8
  4. 1/3
  5. 1/9

Answer: 1/4

Question 10: The cost of 8 kg of cashew nuts is equal to the cost of 50 kg of guavas. The cost of 19 kg of grapes is INR 456. The cost of 1 kg of guava is twice the cost of 3 kg of cashew nuts and 4 kg of guavas together?

Options:

  1. INR 2184
  2. INR 2175
  3. INR 2480
  4. INR 3000
  5. INR 3200

Answer: INR 2184

Download MAH CET question papers and official sample papers for practice. MAH MBA CET Quantitative Aptitude questions and answers provided as downloadable PDF are free:

MAH CET Practice Questions

Read More:

MAH MBA CET Logical Reasoning questions with answers

MAH MBA CET Abstract Reasoning questions with answers

Videos you may like
About the Author
author-image
Vipra Shrivastava
Senior Manager - Content

Vipra Shrivastava is MA in English Literature from Delhi University with extensive experience in content writing of over 14 years. She has been handling content for Management, Accounting and Commerce streams for 8

Read Full Bio
Download Important Dates for MBA/PGDM Exams

News & Updates

Latest NewsPopular News

Explore Other Exams

15 Jul '26 -

6 Dec '26

XAT 2027 Registration

31 Oct '26 -

1 Nov '26

XAT 2027 Mock Test 3

27 Oct '26 -

28 Nov '26

CMAT 2027 registration and app...

7 Feb '27

CMAT 2027 exam

21 Aug '26 -

25 Nov '26

SNAP 2026 Registration Process

7 Dec '26

SNAP 2026 admit card session 1...

26 Oct '26 -

17 Dec '26

NMAT 2026 Admit Card Issuance

2 Nov '26 -

20 Nov '26

NMAT 2026 Result Declaration

17 Oct '24 -

5 Dec '24

IIFT 2025 registration and app...

4 Nov '26 -

29 Nov '26

CAT 2026 admit card download

29 Nov '26

CAT 2026 exam date

The list of exams are recommended based on what other exams do the students in your area show interest in
qna

Student Forum

chatAnything you would want to ask experts?
Write here...