Vipra
Vipra Shrivastava
Senior Manager - Content
Updated on Feb 26, 2026 16:52 IST
Preparation of Logical Reasoning section of MAH MBA CET 2026 requires practice. The exam will be held on April 6, 7, 8 and May 9. So, in this last one month of the exam, practice previous years’ questions in good number. Check this article for MAH MBA CET Logical Reasoning Questions with Answers.

Preparation of Logical Reasoning section of MAH MBA CET 2026 requires practice. The exam will be held on April 6, 7, 8 and May 9. So, in this last one month of the exam, practice previous years’ questions in good number. Check this article for MAH MBA CET Logical Reasoning Questions with Answers.

MAH MBA CET Logical Reasoning Questions with Answers

MAH MBA CET Logical Reasoning Questions with Answers

MAH MBA CET 2026 will have about 75 questions from Logical Reasoning. It has been seen in previous years that the questions are a mix bag of easy and tricky questions from Linear and Circular Arrangement, Symbol-based Comparison. Coding/Decoding, Blood Relations, Direction Sense, Series Completion, Statement & Purpose, Syllogisms, etc.

With the MAH MBA CET 2026 exam date closing in, candidates must increase practice of sample questions based on Logical Reasoning. The best resource to prepare for MAH MBA CET Logical Reasoning are practice questions and MAH CET mock tests. You should also refer previous years’ MAH CET MBA question papers for LR questions. These will help you to be prepared for exam specific questions.

Shiksha has shared below, some MAH MBA CET Logical Reasoning Questions with Answers and downloable PDF for exam preparation. Check below and prepare for MAH CET 2026:

MAH MBA CET Logical Reasoning Questions with Answers

Question 1: Given a series 25, 49, 121, 169, ? Find what number would come in place of question mark.

Options:

  1. 289
  2. 225
  3. 300
  4. 250
  5. 361

Answer: 289

Question 2: if DELHI is coded CCIDD, how would you code BOMBAY?

Options:

  1. WXYZAX
  2. AMJXVS
  3. AMJTVT
  4. MJXVSU
  5. ATTMUX

Answer: AMJXVS

Question 3: Given below are two statements, one is labelled as Assertion (A) and other one labelled as Reason (R).

Assertion A: Downpour of rain helps lessen humidity in the atmosphere.

Reason R: Rains are caused when atmosphere cannot hold more moisture.

In light of the above statements, choose the correct answer from the options given below:

  1. A is true but R is false
  2. Both A and R are true but R is not the correct explanation of A
  3. Both A and R are true and R is the correct explanation of A
  4. A is false but R is true
  5. Both A and R are false

Answer: A is false but R is true

Question 4: Some boys are sitting in a line. Manohar is at 17th place from left and Surendra is at 18th place from right. There are 8 boys between them. How many boys are there in line?

  1. 40
  2. 43
  3. 41
  4. 44
  5. 42

Answer: 43

Also Read:

Question 5: Given below is a statement and two assumptions. These assumptions may or may not be implicit in the statement.

Statement: The best evidence of India’s glorious past is the growing popularity of Ayurvedic medicines in the world.

Assumption A: Ayurvedic medicines are more popular in India.

Assumption B: Ayurvedic medicines are not popular in India.

Determine whether one or both assumptions are implicit or not in the given statement and choose the correct option from the options given below:

  1. Neither Assumption A nor Assumption B are implicit
  2. Only Assumption B is implicit
  3. Only Assumption A is implicit
  4. Both Assumption A and Assumption B are implicit
  5. Either Assumption A or Assumption B are implicit

Answer: Neither Assumption A nor Assumption B are implicit

Question 6: One day Ravi left home and cycled 10 km southwards then turned right and cycled 5 km and turned right and cycled 10 km and turned left and cycled 10 km. How many kilometers will he have to cycle to reach hid home straight?

  1. 20 km
  2. 15 km
  3. 10 km
  4. 5 km
  5. 25 km

Answer: 15 km

Question 7: How many independent words can HEARTLES be divided into without changing the order of the letters and using each letter only once?

  1. 3
  2. 2
  3. 1
  4. 4
  5. 5

Answer: 3

Question 8: There are six persons A, B, C, D, E, F. C is the sister of F. B is the brother of E’s husband. D is the grandfather of F. There are two fathers, three brothers and a mother in the group. Who is the mother?

  1. B
  2. A
  3. D
  4. C
  5. E

Answer: E

Question 9: If SYSTEM is coded as SYSMET and NEARER as AENRER, then FRACTION will be coded as:

  1. FRACNOIT
  2. NOITFRAC
  3. CARFNOIT
  4. CARFTION
  5. TIONFRAC

Answer: CARFNOIT

Question 10: Look carefully for the pattern, and then choose which pair of numbers comes next.

42 40 38 35 33 31 28

  1. 25 23
  2. 25 22
  3. 26 24
  4. 25 20
  5. 26 22

Answer: 26 24

Download MAH CET question papers and official sample papers for practice. MAH MBA CET Logical Reasoning questions and answers provided as downloadable PDF are free:

MAH CET Practice Questions

Explore more MBA exams with upcoming dates

BMAT 2027 Application Release

13 Dec '26

KMAT 2026 session 2 registration

28 Sep '26 - 31 Oct '26

SRMHCAT 2027 registration

1 Oct '26 - 31 Oct '26

VITBEE Application Form 2027

1 Oct '26 - 31 Oct '26

XAT 2027 Mock Test 3

31 Oct '26 - 1 Nov '26

NMAT 2026 Result Declaration

2 Nov '26 - 20 Nov '26

MICAT (I) Registrations

15 Sep '26 - 21 Nov '26

IBSAT 2026 Mock Test

21 Nov '26

SNAP 2026 Registration Process

21 Aug '26 - 25 Nov '26

MAT December 2026 PBT Registra...

14 Dec '26

Videos you may like
About the Author
author-image
Vipra Shrivastava
Senior Manager - Content

Vipra Shrivastava is MA in English Literature from Delhi University with extensive experience in content writing of over 14 years. She has been handling content for Management, Accounting and Commerce streams for 8

Read Full Bio
Download Important Dates for MBA/PGDM Exams

News & Updates

Latest NewsPopular News

Explore Other Exams

15 Jul '26 -

6 Dec '26

XAT 2027 Registration

31 Oct '26 -

1 Nov '26

XAT 2027 Mock Test 3

27 Oct '26 -

28 Nov '26

CMAT 2027 registration and app...

7 Feb '27

CMAT 2027 exam

21 Aug '26 -

25 Nov '26

SNAP 2026 Registration Process

7 Dec '26

SNAP 2026 admit card session 1...

26 Oct '26 -

17 Dec '26

NMAT 2026 Admit Card Issuance

2 Nov '26 -

20 Nov '26

NMAT 2026 Result Declaration

17 Oct '24 -

5 Dec '24

IIFT 2025 registration and app...

4 Nov '26 -

29 Nov '26

CAT 2026 admit card download

29 Nov '26

CAT 2026 exam date

The list of exams are recommended based on what other exams do the students in your area show interest in
qna

Student Forum

chatAnything you would want to ask experts?
Write here...